Składniki:
- marchew młoda w pęczku (3 sztuk)
- ziemniak (80 dekagramów)
- cebula młoda w pęczku (3 sztuk)
- oliwa (4 łyżek stołowych)
- nasiona słonecznika (0.5 szklanek)
- rodzynki (0.5 szklanek)
- bulion warzywny (2 szklanek)
- sól (według uznania)
- pieprz (według uznania)
- koperek w pęczku (1 sztuk)
Przygotowanie:
Umyć i obrać warzywa: marchewkę, ziemniaki, cebulkę. Marchew i cebulkę pokroić na talarki, ziemniaki na ćwiartki. Włożyć do dużego garnka, dodać oliwy, zalać wywarem z jarzyn i dusić pod przykryciem około 20 minut. Pod koniec dodać nasion słonecznika, rodzynki. Przyprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na półmisek i posypać pokrojonym koperkiem.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
3 osób