w

Wiosenne słodkie warzywa

Składniki:

  • marchew młoda w pęczku (3 sztuk)
  • ziemniak (80 dekagramów)
  • cebula młoda w pęczku (3 sztuk)
  • oliwa (4 łyżek stołowych)
  • nasiona słonecznika (0.5 szklanek)
  • rodzynki (0.5 szklanek)
  • bulion warzywny (2 szklanek)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • koperek w pęczku (1 sztuk)

Przygotowanie:

Umyć i obrać warzywa: marchewkę, ziemniaki, cebulkę. Marchew i cebulkę pokroić na talarki, ziemniaki na ćwiartki. Włożyć do dużego garnka, dodać oliwy, zalać wywarem z jarzyn i dusić pod przykryciem około 20 minut. Pod koniec dodać nasion słonecznika, rodzynki. Przyprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na półmisek i posypać pokrojonym koperkiem.

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

3 osób

Marynata do wszystkich rodzajów mięs

Bitter sweet