w ,

Warzywny misz-masz

Składniki:

  • bakłażany (3 sztuk)
  • pomidory (6 sztuk)
  • papryka (3 sztuk)
  • cebula (2 sztuk)
  • przyprawy (według uznania)
  • oliwa z oliwek (8 łyżek stołowych)

Przygotowanie:

Bakłażany myjemy i kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzana oliwę i chwile dusimy aż bieda lekko twarde. Pomidory obieramy ze skorki kroimy w kostkę i Dusimy na osobnej patelni razem z piórkami cebulki. paprykę podsmażamy w osobnym garnku. Na końcu wszystkie składniki mieszamy przyprawiamy i dusimy w jednym garnku pod przykryciem przez około 15 minut na wolnym ogniu.
Smacznego!

Czas przygotowania:

45 minut

Porcja dla:

4 osób

Pieczeń węgierska z polędwicy

Kurczakowy placek