w , ,

Warzywa z grilla z dipem

Składniki:

  • bakłażany (1 sztuk)
  • papryka kolorowa (2 sztuk)
  • cukinia (1 sztuk)
  • cebula czerwona (1 sztuk)
  • marchewki ugotowane (2 sztuk)
  • różyczki brokuła ugotowane (według uznania)
  • mini kostki pietruszki (3 sztuk)
  • rama cremefine gęsta (180 gramów)
  • mini kostka czerwona papryka (1 sztuk)
  • oliwa (według uznania)

Przygotowanie:

Warzywa oczyścić, umyć i pokroić na dość duże krążki lub plastry. Wszystkie warzywa posypać pokruszonymi mini kostkami pietruszki, skropić oliwą i pozostawić na 30 minut. Tak przygotowane warzywa położyć na mocno rozgrzanym grillu. Podawać z dipem.
Dip: ramę rozmieszać z rozkruszoną mini kostką czerwona papryka.

Czas przygotowania:

45 minut

Porcja dla:

4 osób

Kanapki z awanturką

Spaghetti alla carbonara