Składniki:
- bakłażany (1 sztuk)
- papryka kolorowa (2 sztuk)
- cukinia (1 sztuk)
- cebula czerwona (1 sztuk)
- marchewki ugotowane (2 sztuk)
- różyczki brokuła ugotowane (według uznania)
- mini kostki pietruszki (3 sztuk)
- rama cremefine gęsta (180 gramów)
- mini kostka czerwona papryka (1 sztuk)
- oliwa (według uznania)
Przygotowanie:
Warzywa oczyścić, umyć i pokroić na dość duże krążki lub plastry. Wszystkie warzywa posypać pokruszonymi mini kostkami pietruszki, skropić oliwą i pozostawić na 30 minut. Tak przygotowane warzywa położyć na mocno rozgrzanym grillu. Podawać z dipem.
Dip: ramę rozmieszać z rozkruszoną mini kostką czerwona papryka.
Dip: ramę rozmieszać z rozkruszoną mini kostką czerwona papryka.
Czas przygotowania:
45 minut
Porcja dla:
4 osób