w , ,

Tuńczyk z warzywami

Składniki:

  • filet z tuńczyka (150 gramów)
  • cukinia (0,5 sztuk)
  • papryka czerwona (1 sztuk)
  • oliwa z oliwek (1 łyżek stołowych)
  • natka pietruszki (1 łyżek deserowych)
  • sok z cytryny (1 łyżek deserowych)
  • kaszka kuskus (2 łyżek stołowych)

Przygotowanie:

Oliwę wlać do woreczka foliowego i włożyć tuńczyka. Dobrze natrzeć i odłożyć na 30 minut. Cukinie obrać przekroić na pół i usunąć nasiona. Oczyszczoną paprykę i cukinie pokroić w drobna kostkę. Wymieszać z sokiem z cytryny i posiekana natką, doprawić do smaku i odstawić. Tuńczyka położyć na grill, posypać marynowanymi warzywami i grillować ok. 15 minut. Podawać z kaszą kuskus.

Czas przygotowania:

45 minut

Porcja dla:

1 osoby

Królewski sos shiitake

Tuńczyk