Składniki:
- filet z tuńczyka (150 gramów)
- cukinia (0,5 sztuk)
- papryka czerwona (1 sztuk)
- oliwa z oliwek (1 łyżek stołowych)
- natka pietruszki (1 łyżek deserowych)
- sok z cytryny (1 łyżek deserowych)
- kaszka kuskus (2 łyżek stołowych)
Przygotowanie:
Oliwę wlać do woreczka foliowego i włożyć tuńczyka. Dobrze natrzeć i odłożyć na 30 minut. Cukinie obrać przekroić na pół i usunąć nasiona. Oczyszczoną paprykę i cukinie pokroić w drobna kostkę. Wymieszać z sokiem z cytryny i posiekana natką, doprawić do smaku i odstawić. Tuńczyka położyć na grill, posypać marynowanymi warzywami i grillować ok. 15 minut. Podawać z kaszą kuskus.
Czas przygotowania:
45 minut
Porcja dla:
1 osoby