Składniki:
- filet z piersi kurczaka (3 sztuk)
- papryka czerwona (1 sztuk)
- papryka zielona (1 sztuk)
- orzeszki ziemne łuskane (10 dekagramów)
- cebula (2 sztuk)
- sól (według uznania)
- pieprz (według uznania)
- papryka mielona (według uznania)
Przygotowanie:
Orzeszki oczyścić, drobno posiekać lub zemleć. Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i papryką. Pokroić w kostkę, wstawić do lodówki. Tymczasem obrać cebulę i pokroić w plastry. Papryki oczyścić i pokroić w dość dużą kostkę. Mięso wyjąć z lodówki, wymieszać z orzechami. Na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian, cebulę, mięso i papryki. Przyrządzić na grillu.
Czas przygotowania:
20 minut
Porcja dla:
4 osób