Składniki:
- ziemniak (80 dekagramów)
- olej (2 łyżek stołowych)
- czosnek (5 ząbki)
- natka pietruszki (4 sztuk)
- bazylia (4 sztuk)
- szczypiorek (4 sztuk)
- masło (1 kostek)
- pieprz (według uznania)
- sól (według uznania)
- cukinia (4 sztuk)
- boczek (20 dekagramów)
- papryka czerwona (1 sztuk)
- papryka zielona (1 sztuk)
- papryka żółta (1 sztuk)
- pomidor koktajlowy (25 dekagramów)
- cebula sałatkowa biała (2 sztuk)
Przygotowanie:
Ziemniaki pokroić w ćwiartki, posolić. Upiec na grillu obracając i smarując olejem. Posiekany czosnek oraz zioła wymieszać z masłem, przyprawić solą i pieprzem. Cukinię pokroić na podłużne plastry, posmarować masłem i zwinąć w rulony. Nadziewać na szpadkę na przemian ze zwiniętymi plasterkami boczku. Papryki oczyścić i umyć, pokroić na kawałki i nadziewać na drugą szpadkę. Natomiast na trzecią nadziewać na przemian pomidorki i obrane i pokrojone w ćwiartki cebule. Wszystkie posmarować masłem, ułożyć na grillu. Piec, smarując resztą masła. Podawać z upieczonymi ziemniakami.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
4 osób