Składniki:
- jajko (10 sztuk)
- filet anchois (4 sztuk)
- sól (według uznania)
- pieprz (według uznania)
- trawa cytrynowa (według uznania)
- kapar (1 łyżek stołowych)
- curry (według uznania)
- masło (150 gramów)
- śmietana (3 łyżek stołowych)
- musztarda (1 łyżek stołowych)
- ser bryndza (50 gramów)
- sos musztardowy (2 łyżek stołowych)
- grzyby marynowane (4 sztuk)
- makrela wędzona (0.5 sztuk)
- papryka ostra (według uznania)
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo i obrać.Wyjąć żółtka. Utrzeć je na gładką masę z masłem,śmietaną, musztardą, ze szczyptą curry, soli oraz pieprzu. Masę nałożyć do połówek białek i wyrównać.Na czterech połówkach białek ułożyć po zwiniętym filecie anchois i kaparze: kolejne 4 posypać bryndzą wymieszaną z posiekanym szczypiorkiem; na następne cztery nałożyć po grzybku i kaparze: na kolejne cztery nałożyć makrelę zmieszaną ze szczyptą papryki, a na pozostałe cztery sos musztardowy ze szczypiorkiem
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
4 osób