Składniki:
- pieczarka (35 dekagramów)
- cukinia (1 sztuk)
- orzechy włoskie (5 dekagramów)
- ser tofu (15 dekagramów)
- oliwa z oliwek (1 łyżek stołowych)
- cytryna (0.5 sztuk)
- pieprz biały (według uznania)
- papryka czerwona (0.5 sztuk)
- sól (według uznania)
Przygotowanie:
Pieczarki umyć, obrać, pokroić w cienkie plasterki. Polać olejem i wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 150ºC. Orzechy rozsypać na blaszce do pieczenia i wstawić do piekarnika na 10 minut. Powinny się zrumienić. Posiekać je na dość grube kawałki. Rozgnieść ser widelcem. Z cytryny wycisnąć sok, dodać do sera z pieprzem i połową łyżeczki soli. Paprykę posiekać w drobną kosteczkę. Cukinię pokroić wzdłuż na cztery części, następnie na cieniutkie plasterki. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie w misce. Podawać z kromkami razowego pieczywa.
Czas przygotowania:
10 minut
Porcja dla:
3 osób