Składniki:
- kapusta biała (0.5 sztuk)
- jabłko kwaskowate (2 sztuk)
- sok jabłkowy (0.5 szklanek)
- rodzynki (0.5 szklanek)
- sok z cytryny (według uznania)
- zielenina (według uznania)
- jogurt naturalny (1 szklanek)
- kminek mielony (0.5 łyżek deserowych)
- sól (według uznania)
- cukier (według uznania)
- pieprz biały (według uznania)
Przygotowanie:
Kapustę drobno szatkujemy, solimy, wyduszamy, polewamy wrzątkiem i odstawiamy na około 5 minut, odsączamy, osuszamy i zostawiamy do wychłodzenia.
W soku jabłkowym rozmiękczamy rodzynki pozostawiwszy je w nim na jakis czas.
Jabłka kroimy na bardzo małe paseczki i oblewamy je sokiem z cytryny.
Wszytskie te przygotowane składniki łączymy mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 10 minut.
Sos:jogurt mieszamy z przyprawami i lekko ubijamy.Następnie polewamy sosem surówkę i posypujemy poszatkowaną zieleniną.
W soku jabłkowym rozmiękczamy rodzynki pozostawiwszy je w nim na jakis czas.
Jabłka kroimy na bardzo małe paseczki i oblewamy je sokiem z cytryny.
Wszytskie te przygotowane składniki łączymy mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 10 minut.
Sos:jogurt mieszamy z przyprawami i lekko ubijamy.Następnie polewamy sosem surówkę i posypujemy poszatkowaną zieleniną.
Czas przygotowania:
20 minut
Porcja dla:
4 osób