Składniki:
- filet z halibuta (30 gramów)
- mleko (4 łyżek stołowych)
- wino białe wytrawne (4 łyżek stołowych)
- herbata cytrynowa (2 sztuk)
- grzyb (0.5 szklanek)
- cebula (0.15 szklanek)
- pieprz (według uznania)
- sól (według uznania)
- czosnek granulowany (według uznania)
Przygotowanie:
Rozgrzejpiekarnik do 325oC. Tacę, na której będzie pieczona ryba posmarujolejem. Połóż na niej rybę. Następnie posyp ją 1 szczyptą pieprzu, solii czosnku. Dodaj mleka i wina. Później rozsyp na rybie zawartość 1torebki herbaty. Połóż na rybie cebulę i grzyby. Ponownie dodaj 1szczyptę pieprzu, soli i czosnku. I ponownie rozsyp na rybie zawartość1 torebki herbaty. Przykryj całość sreberkiem i smaż przez ok. 25minut. Po 20 minutach sprawdź, czy ryba jest dostatecznie miękka. Jeślitak, znaczy to, że nadaje się do podania.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
1 osoby