Składniki:

  • żółtko (4 sztuk)
  • śmietana kremówka (1 szklanek)
  • jajko (1 sztuk)
  • masło (według uznania)
  • cukier puder (według uznania)
  • Cynamon (według uznania)

Przygotowanie:

1. Żółtka ubić z kremówką (30%) na sztywną masę.
2. Na blaszce wysmarowanej masłem rozprowadzić cienką warstwę kremiku.
3. Wstawić do słabo nagrzanego; piekarnika (160”C) i piec przez 30 min.
4. Wyjąć, wystudzić.
5. Pokrajać w kwadraty, posmarować każdy jajem, smażyć w maśle.
6. Posypać cukrem pudrem i cynamonem.
7. Podawać na gorąco.
Proporcje dla 2-3 osób

Czas przygotowania:

40 minut

Porcja dla:

3 osób

Szynka pieczona nadziewana

Surówka z pietruszki