Składniki:
- żółtko (4 sztuk)
- śmietana kremówka (1 szklanek)
- jajko (1 sztuk)
- masło (według uznania)
- cukier puder (według uznania)
- Cynamon (według uznania)
Przygotowanie:
1. Żółtka ubić z kremówką (30%) na sztywną masę.
2. Na blaszce wysmarowanej masłem rozprowadzić cienką warstwę kremiku.
3. Wstawić do słabo nagrzanego; piekarnika (160”C) i piec przez 30 min.
4. Wyjąć, wystudzić.
5. Pokrajać w kwadraty, posmarować każdy jajem, smażyć w maśle.
6. Posypać cukrem pudrem i cynamonem.
7. Podawać na gorąco.
Proporcje dla 2-3 osób
2. Na blaszce wysmarowanej masłem rozprowadzić cienką warstwę kremiku.
3. Wstawić do słabo nagrzanego; piekarnika (160”C) i piec przez 30 min.
4. Wyjąć, wystudzić.
5. Pokrajać w kwadraty, posmarować każdy jajem, smażyć w maśle.
6. Posypać cukrem pudrem i cynamonem.
7. Podawać na gorąco.
Proporcje dla 2-3 osób
Czas przygotowania:
40 minut
Porcja dla:
3 osób