w

Surówka z pietruszki

Składniki:

  • majonez (4 łyżek stołowych)
  • pietruszka (4 sztuk)
  • brzoskwinie z puszki (2 sztuk)
  • migdały posiekane (2 łyżek stołowych)
  • śmietana (2 łyżek stołowych)
  • sok z cytryny (1 łyżek stołowych)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • natka pietruszki (według uznania)

Przygotowanie:

Majonez połączyć ze śmietaną i sokiem z cytryny. Pietruszkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Brzoskwinie pokroić w kostkę. Pietruszkę i brzoskwinie połączyć z majonezem i doprawić do smaku. surówkę posypać migdałami i udekorować natką pietruszki.

Czas przygotowania:

20 minut

Porcja dla:

4 osób

Smażony kremik

Conchiglioni faszerowane z pesto