w , ,

Sałatka z rukkolą i awokado

Składniki:

  • awokado (50 gramów)
  • rukkola (100 gramów)
  • truskawki (50 gramów)
  • pomidor (100 gramów)
  • ser feta (70 gramów)
  • szynka drobiowa (100 gramów)
  • sól (według uznania)
  • ocet winny (1 łyżek stołowych)
  • pieprz (według uznania)
  • sok z cytryny (według uznania)

Przygotowanie:

Awokado, truskawki, pomidor, ser feta kroimy w drobną kostkę, szynkę drobiową/gotowane filety z piersi kurczaka kroimy w paseczki lub dużą kostkę dodajemy łyżkę octu winnego,sól, pieprz, sok z cytryny – wszystkie składniki dokładnie mieszamy z liśćmi rukoli.

Czas przygotowania:

15 minut

Porcja dla:

2 osób

Domowe nugettsy z sosem jogurtowym

Szynka pieczona nadziewana