w ,

Sałatka z kolorów i smaków

Składniki:

  • sałata (1 sztuk)
  • sos sałatkowy (1 sztuk)
  • pomidory (3 sztuk)
  • marchewka (1 sztuk)
  • kukurydza, puszka (1 sztuk)
  • płatki migdałowe (3 łyżek stołowych)

Przygotowanie:

Opłukane, osuszone liście sałaty porwać na mniejsze kawałki. Umytego, osuszonego ogórka pokroić w słupki. Sparzone i obrane ze skórki pomidory pokroić na mniejsze cząstki. Oczyszczoną marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kukurydzę osaczyć. Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu. Sałatę wymieszać z warzywami, polać sosem sałatkowym. Posypać świeżo startą marchewką i migdałami.

Czas przygotowania:

20 minut

Porcja dla:

4 osób

Wiosenne rolada z ziołowym serkiem

Poker