w

Salatka z kalafiora

Składniki:

  • kalafior (1 sztuk)
  • jajko na twardo (3 sztuk)
  • szynka konserwowa (150 gramów)
  • ser żółty (150 gramów)
  • jogurt naturalny (3 łyżek stołowych)
  • vegeta (1 łyżek stołowych)
  • majonez (3 łyżek stołowych)
  • sok z cytryny (2 łyżek stołowych)
  • curry (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • cukier (według uznania)

Przygotowanie:

Oczyszczony kalafior podzielić na różyczki i gotować w jarzynce 10 minut. Osączyć i ostudzić. Majonez połączyć z jogurtem, sokiem cytrynowym, curry, pieprzem i cukrem. Jajka, szynkę i ser pokroić w paski. Wszystkie składniki sałatki połączyć z sosem majonezowym.

Czas przygotowania:

25 minut

Porcja dla:

4 osób

Rozetka drożdżowa z bakaliami

Tort agrestowy