w ,

Sałatka odpornościowa

Składniki:

  • sałata rucola (1 sztuk)
  • buraczki marynowane (1 sztuk)
  • czosnek (1 ząbki)
  • oliwa z oliwek (5 łyżek stołowych)
  • orzechy pinii (1 porcja)
  • ocet balsamiczny (według uznania)
  • ser mozzarella (1/2 porcja)
  • dresing winegret (według uznania)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)

Przygotowanie:

Ułożyć na dnie naczynia opłukane pod bieżącą wodą liście sałaty i skropić je dresingiem winegret. Na sałatę położyć ser mozzarella i buraczki. z oliwy, octu balsamicznego i rozgniecionego czosnku przygotować sos, który należy doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i odrobina soli. Sosem polać buraczki. Wierzch sałatki posypać orzeszkami pinii.

Czas przygotowania:

20 minut

Porcja dla:

2 osób

Grecki sernik pomarańczowy

Pot-au-feu