w ,

Rosół mieszany

Składniki:

  • mięso wołowe (500 gramów)
  • mięso z indyka (500 gramów)
  • wloszczyzna (1 pęczek)
  • liść laurowy (6 listków)
  • ziele angielskie (10 sztuk)
  • Pieprz w kulkach (10 sztuk)
  • sól (według uznania)
  • koperek (według uznania)
  • natka pietruszki (według uznania)

Przygotowanie:

Wszystkie składniki zalać zimną wodą i gotować przez ok. 3-4 godziny na malutkim ogniu. Po tym czasie przecedzić bulion, marchew i mięso pokroić na kawałki i wrzucić do rosołu. Podawać z cienkim makaronem, kołdunami, ravioli itp., posypać świeżym koperkiem i natką.

Czas przygotowania:

20 minut

Porcja dla:

6 osób

Sałatka grecka inaczej

Babka ziemniaczana z mięsem