Składniki:
- grzyb (150 gramów)
- mleko (0.5 litrów)
- drożdże (15 gramów)
- jajka (1 sztuk)
- mąka (200 gramów)
- olej (według uznania)
- majeranek (według uznania)
- ziele angielskie (według uznania)
- goździk (według uznania)
- czosnek (1 ząbki)
- cukier (według uznania)
- sól (według uznania)
- pieprz (według uznania)
Przygotowanie:
Do małej ilości mleka dodajemy rozkruszone drożdże, łyżkę mąki, trochę cukru i odstawiamy. Następnie, kolejno dodajemy jajko, sól, mleko, mąkę i przygotowane grzyby. Ciasto wylewamy na natłuszczoną patelnię i smażymy na jasnobrązowy kolor. Jako dodatek podajemy pomidory śmietanie z cebulą i pietruszką.
Czas przygotowania:
20 minut
Porcja dla:
2 osób