w ,

Prosię z chrzanem

Składniki:

  • mięso z prosiaka (1 kilogramów)
  • pietruszka (2 sztuk)
  • seler (1 sztuk)
  • natka selera (1 sztuk)
  • pieprz ziarnisty (według uznania)
  • ziemniak (1 sztuk)
  • chrzan starty (według uznania)
  • marchew (2 sztuk)
  • musztarda pikantna (według uznania)

Przygotowanie:

Mięso oczyścić, umyć, sparzyć, odcedzić. Razem z obranymi warzywami, cebulą, czosnkiem, ziemniakiem, solą i pieprzem gotować w dużej ilości wody do miękkości. Wyjąć mięso, a gdy ocieknie, włożyć do salaterki, przybrać warzywami; zalać wywarem i obficie posypać chrzanem. Podawać z musztardą.

Czas przygotowania:

40 minut

Porcja dla:

4 osób

Serniczki smażone

Prowansalskie kotlety schabowe