w ,

Mrożony tort truskawkowy

Składniki:

  • blaty biszkoptowe jasne (3 sztuk)
  • truskawki (400 gramów)
  • śmietana kremowa (2 szklanek)
  • cukier (0,75 szklanek)

Przygotowanie:

Krem: 250g oczyszczonych truskawek zmiksować. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem. 3/4 ubitej śmietanki wymieszać z musem truskawkowym i jednym pokruszonym blatem biszkoptowym.
Masę wyłożyć na blat ułożony wcześniej w tortownicy, przykryć ostatnim blatem ciasta.
Tort przykryć i wstawić na 4h do zamrażalnika. Wyjąć 30 min przed podaniem, posmarować pozostałą śmietanką i udekorować odłożonymi truskawkami.

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

12 osób

Wieżyczki z rabarbarem i truskawkami

Krem kalafiorowy