Składniki:
- blaty biszkoptowe jasne (3 sztuk)
- truskawki (400 gramów)
- śmietana kremowa (2 szklanek)
- cukier (0,75 szklanek)
Przygotowanie:
Krem: 250g oczyszczonych truskawek zmiksować. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem. 3/4 ubitej śmietanki wymieszać z musem truskawkowym i jednym pokruszonym blatem biszkoptowym.
Masę wyłożyć na blat ułożony wcześniej w tortownicy, przykryć ostatnim blatem ciasta.
Tort przykryć i wstawić na 4h do zamrażalnika. Wyjąć 30 min przed podaniem, posmarować pozostałą śmietanką i udekorować odłożonymi truskawkami.
Masę wyłożyć na blat ułożony wcześniej w tortownicy, przykryć ostatnim blatem ciasta.
Tort przykryć i wstawić na 4h do zamrażalnika. Wyjąć 30 min przed podaniem, posmarować pozostałą śmietanką i udekorować odłożonymi truskawkami.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
12 osób