w ,

Kurczak z czerwona fasola z cebula

Składniki:

  • piersi z kurczaka (według uznania)
  • jajka (według uznania)
  • przyprawy (według uznania)
  • bułka tarta (według uznania)
  • cebula (1-2 sztuk)
  • czerwona fasola (1 puszka)

Przygotowanie:

Piersi kurczaka (lekko rozbite) Namoczyć w rozbitym jajku, wymieszanym z ulubiona przyprawa do kurczaka. Obtoczyć kurczaka w bułce tarce I usmażyć.

Cebule pokroić w półksiężyce. Usmażyć na oliwie, na której smażył się kurczak. Dodając ciut wody, żeby cebula się dusiła i była miękka. Kiedy cebula jest gotowa dodać czerwona fasole i poddusić na małym ogniu dobra chwilkę, mieszając od czasu do czasu.

Czas przygotowania:

60 minut

Porcja dla:

2 osób

Sos siedem smaków

Hennessy shanghai