w

Kuleczki sojowe

Składniki:

  • soja (3 szklanek)
  • czosnek (3 ząbki)
  • cebula (1 sztuk)
  • płatki owsiane (1 szklanek)
  • oliwa (3 łyżek stołowych)
  • mąka razowa (2 sztuk)
  • oregano (według uznania)
  • gałka muszkatołowa (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • curry (według uznania)

Przygotowanie:

Soję namoczyć na noc. Ugotować w dużej ilości wody przez około 1,5 godziny, odlać. Soję zmielić przez maszynkę, do masy dodać płatki, zmiażdżony ząbek czosnku, podsmażoną, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i przyprawy oraz jeśli trzeba – wody. Z masy formować małe kulki, obtaczać w mące i smażyć na patelni z oliwą.

Czas przygotowania:

90 minut

Porcja dla:

3 osób

Udka w miodzie

Brazylijski pudding