w ,

Kotlety nadziewane grzybami

Składniki:

  • kotlet (4 sztuk)
  • ser żółty (120 gramów)
  • parówka sojowa (80 gramów)
  • grzyb (200 gramów)
  • czosnek (2 ząbki)
  • masło (50 gramów)
  • olej (20 gramów)
  • curry (według uznania)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)

Przygotowanie:

Kotlety naciąć wzdłuż, zbić, posolić, popieprzyć i z obydwu stron natrzeć czosnkiem i curry. W nacięcia włożyć po plasterku żółtego sera oraz kilka plasterków parówki i uduszone na maśle, drobno posiekane grzyby. Kotlety ścisnąć, spiąć brzegi wykałaczkami i usmażyć na oleju. Podając danie, ułożyć na wierzchu kawałek masła. Przybrać warzywami.

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

4 osób

Kurczak w koszulce z boczku

Kotlety z kurczaka