Składniki:
- kotlety jagniece z kością (4 sztuk)
- bulion wolowy (0,5 szklanek)
- musztarda ziarnista (1 łyżek stołowych)
- śmietana (100 mililitrów)
- czosnek (1 ząbki)
- szalotka (1 sztuk)
- masło (1 łyżek stołowych)
- sól (0,25 łyżek deserowych)
- oliwa (0,5 łyżek stołowych)
- listki bazylii (0,5 szklanek)
- pieprz (według uznania)
Przygotowanie:
Oczyszczoną szalotkę posiekać, a czosnek zmiażdżyć i podsmażyć na maśle, wlać bulion i zagotować. Dodać musztardę, śmietanę, posiekane listki bazylii oraz sól i mieszając, podgrzewać. Kotlety posmarować oliwą oraz oprószyć pieprzem i piec na średnim grillu 5 minut z każdej strony. Podawać z ciepłym sosem.
Czas przygotowania:
35 minut
Porcja dla:
4 osób