w ,

Kotlety grzybowe

Składniki:

  • grzyb (500 gramów)
  • cebula (1 sztuk)
  • czosnek (2 ząbki)
  • bułka tarta (0.5 szklanek)
  • jajko (1 sztuk)
  • vegeta (1 łyżek deserowych)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • olej (według uznania)

Przygotowanie:

Dobrze osączone z wody grzyby zmiksować, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, usmażoną na oleju drobno posiekaną cebulę, jajko, bułkę tartą, przyprawę jarzynka. Łyżką dobrze wszystko wymieszać doprawiając pieprzem i solą. Z masy, rękoma, formujemy niewielkie kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

4 osób

Owsianka z rodzynkami

Guacamole