w ,

Kotleciki z młodych warzyw

Składniki:

  • cukinia (4 sztuk)
  • mleko (1 szklanek)
  • kasza kukurydziana (1 szklanek)
  • pieprz ziołowy (według uznania)
  • sól (według uznania)
  • olej (według uznania)

Przygotowanie:

Umytą cukinię pokroić na plastry centymetrowej grubości. Moczyć chwilę w mleku, a potem oprószyć solą oraz pieprzem i obtoczyć w kaszce kukurydzianej. Usmażyć z obu stron na jasnozłoty kolor na rozgrzanym oleju. Przekładać na wyścielony papierem ręcznikowym talerz. Podawać jako gorącą przekąskę lub danie kolacyjne z dodatkiem keczupu i zielonej sałaty.

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

4 osób

Włoska kapusta z ciemnym ryżem

Pikantny placek z szynką, groszkiem i parmezanem