w ,

Kotleciki z jajek

Składniki:

  • jaja (7 sztuk)
  • tarta bułka (5 łyżek stołowych)
  • olej (według uznania)
  • cebula (1 sztuk)
  • śmietana (według uznania)
  • sól (1 szczypta)
  • pieprz (1 szczypta)

Przygotowanie:

5 jajek gotujemy na twardo (pozostałe 2 zostają surowe). Cebulę należy drobniutko posiekać a następnie zeszklić na oleju.Jaja ugotowane na twardo posiekać, dodać usmażoną cebulkę, tartą bułkę, surowe jajka oraz przyprawy. Jeśli masa jest zbyt sucha można dodać troszkę śmietany. Dobrze wyrobić masę i formować kotleciki. Obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.

Czas przygotowania:

20 minut

Porcja dla:

4 osób

Continental

Szaszłyki z mozzarellą