Składniki:
- sałata lodowa (1 sztuk)
- cykoria czerwona (2 sztuk)
- papryka żółta (1 sztuk)
- pomidory (4 sztuk)
- ogórek zielony (1 sztuk)
- pierś kurczaka grillowana (1 sztuk)
- szczypiorek (2 łyżek stołowych)
- olej (4 łyżek stołowych)
- ocet (1 łyżek stołowych)
- sól (0,5 łyżek deserowych)
- pieprz (1 szczypta)
- zioła prowansalskie (1 łyżek stołowych)
Przygotowanie:
Umyte, osuszone liście sałaty oraz cykorii w miarę potrzeby porwać na mniejsze kawałki. Umyte pomidory oraz ogórek pokroić na cienkie plasterki. Mięso oraz oczyszczoną paprykę pokroić w wąskie paski.
Sos: wymieszać ocet z olejem, pieprzem, solą oraz ziołami prowansalskimi.
Wymieszać warzywa z mięsem kurczaka. Skropić sosem ziołowym i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Sos: wymieszać ocet z olejem, pieprzem, solą oraz ziołami prowansalskimi.
Wymieszać warzywa z mięsem kurczaka. Skropić sosem ziołowym i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Czas przygotowania:
20 minut
Porcja dla:
4 osób