w , ,

Jarzynowy kuskus …

Składniki:

  • kasza kuskus (1 szklanek)
  • cebula (2 sztuk)
  • marchew (2 sztuk)
  • pietruszka (2 sztuk)
  • dynia (30 dekagramów)
  • kalafior (25 dekagramów)
  • cukinia (1 sztuk)
  • natka pietruszki (według uznania)
  • oliwa (4 łyżek stołowych)
  • chili (według uznania)
  • imbir świeży w kłączu (według uznania)
  • Cynamon (według uznania)

Przygotowanie:

Ugotować kuskus według przepisu na opakowaniu. Pokroić warzywa: cebule w plasterki, marchewkę i pietruszkę w małe słupki, kalafior podzielić na małe różyczki. Dynię i cukinię pokroić w kostkę. Na dużej patelni rozgrzać oliwę i wrzucić na nią warzywa. Podsmażyć mieszając około 5-7 minut. Przełożyć do rondla dolać szklankę wody i poddusić pod przykryciem 10-15 minut. Zetrzeć na tarce imbir i dodać go razem z innymi przyprawami pod koniec gotowania. Wyłożyć kuskus na półmisek, przykryć warzywami i udekorować natką z pietruszki.

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

4 osób

Tosty z serem, jajkiem i pomidorami

Tortilla z Fischettą na ostro