Składniki:
- kasza kuskus (1 szklanek)
- cebula (2 sztuk)
- marchew (2 sztuk)
- pietruszka (2 sztuk)
- dynia (30 dekagramów)
- kalafior (25 dekagramów)
- cukinia (1 sztuk)
- natka pietruszki (według uznania)
- oliwa (4 łyżek stołowych)
- chili (według uznania)
- imbir świeży w kłączu (według uznania)
- Cynamon (według uznania)
Przygotowanie:
Ugotować kuskus według przepisu na opakowaniu. Pokroić warzywa: cebule w plasterki, marchewkę i pietruszkę w małe słupki, kalafior podzielić na małe różyczki. Dynię i cukinię pokroić w kostkę. Na dużej patelni rozgrzać oliwę i wrzucić na nią warzywa. Podsmażyć mieszając około 5-7 minut. Przełożyć do rondla dolać szklankę wody i poddusić pod przykryciem 10-15 minut. Zetrzeć na tarce imbir i dodać go razem z innymi przyprawami pod koniec gotowania. Wyłożyć kuskus na półmisek, przykryć warzywami i udekorować natką z pietruszki.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
4 osób