w , , ,

Jajka z farszem szpinakowym

Składniki:

  • jajka (2 sztuk)
  • twaróg (2 łyżek stołowych)
  • szczypiorek (1 łyżek stołowych)
  • koperek (1 łyżek stołowych)
  • natka pietruszki (1 łyżek stołowych)
  • szpinak rozmrożony (1 łyżek stołowych)
  • sok z cytryny (1 łyżek deserowych)
  • pieprz (według uznania)
  • sól (według uznania)

Przygotowanie:

Ugotowane na twardo, obrane jajka przekroić. Utrzeć żółtka z twarogiem, posiekanym szczypiorkiem, posiekanym koperkiem, posiekaną natką oraz rozmrożonym szpinakiem i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Farszem napełnić białka jajek i udekorować w/g własnego uznania.

Czas przygotowania:

15 minut

Porcja dla:

2 osób

Gruszki z rokpolem

Puszyste racuchy