Składniki:

  • przyprawa jarzynowa (1 łyżek stołowych)
  • wołowina (400 gramów)
  • wieprzowina (400 gramów)
  • olej (2 łyżek stołowych)
  • czosnek (2 ząbki)
  • oregano (według uznania)
  • rozmaryn (według uznania)
  • papryka mielona (według uznania)
  • pieprz (według uznania)

Przygotowanie:

Mięso pokroić w cienkie paski. Czosnek rozdrobnić. Na rozgrzanym na patelni oleju smażyć przez 10 minut mięso, dodać czosnek, doprawić przyprawą jarzynową, oregano, rozmarynem, pieprzem i papryka.
Podawać z sosem tzatzyki, chlebem Pita lub grubym ciastem do Gyros.

Czas przygotowania:

20 minut

Porcja dla:

4 osób

Placki chlebowe z pastą z grochu

Skrzydełka pieczone z morelami