w , ,

Grillowane roladki ze szpinakiem

Składniki:

  • pierś indyka (750 gramów)
  • masło (3 łyżek stołowych)
  • szpinak (uduszony) (6 łyżek stołowych)
  • przyprawa do grilla (według uznania)
  • czosnek (2 ząbki)
  • sól (według uznania)

Przygotowanie:

Oczyszczony, rozdrobniony czosnek wymieszać ze szpinakiem. Opłukane, osuszone mięso pokroić w plastry. Każdy lekko rozbić, oprószyć przyprawą i ew. solą. Posmarować łyżką szpinaku, zwinąć roladki i spiąć wykałaczką. Posmarować masłem i grillować 30 minut, najlepiej na aluminiowej tacce. Podawać gorące. Można roladki ułożyć na pokrojonym szczypiorze i udekorować cząstkami pomidora oraz ziołami.

Czas przygotowania:

45 minut

Porcja dla:

4 osób

Tortellini z mięsem i pomidorami

Zupa kapuścianna z pulpecikami