w , ,

Grillowane roladki z warzywami

Składniki:

  • kotlety z szynki wieprzowej (8 sztuk)
  • papryka czerwona (1 sztuk)
  • papryka żółta (1 sztuk)
  • cukinia (1 sztuk)
  • ziemniaki (2 sztuk)
  • przyprawa do ziemniaków (1 łyżek stołowych)
  • papryka mielona łagodna (1 łyżek deserowych)
  • olej (według uznania)
  • sól (według uznania)

Przygotowanie:

Cieniutkie kotlety rozbić przez folię, oprószyć papryką oraz solą i odstawić na 30 minut.
Oczyszczone papryki pokroić w paski, a umytą, osuszoną cukinie pokroić w plasterki. Ugotowane wcześniej na pół twardo podłużne ziemniaki pokroić w długie słupki. Wszystkie warzywa posypać przyprawa do ziemniaków. Na każdym kotlecie ułożyć porcję warzyw, skropić olejem, zwinąć ciasno w roladkę i spiąć wykałaczką. Grillować z obu stron po 20 minut, smarując co pewien czas olejem.

Czas przygotowania:

60 minut

Porcja dla:

8 osób

Gotowane mięsa

Kurki na boczku wędzonym