Składniki:
- kotlety z szynki wieprzowej (8 sztuk)
- papryka czerwona (1 sztuk)
- papryka żółta (1 sztuk)
- cukinia (1 sztuk)
- ziemniaki (2 sztuk)
- przyprawa do ziemniaków (1 łyżek stołowych)
- papryka mielona łagodna (1 łyżek deserowych)
- olej (według uznania)
- sól (według uznania)
Przygotowanie:
Cieniutkie kotlety rozbić przez folię, oprószyć papryką oraz solą i odstawić na 30 minut.
Oczyszczone papryki pokroić w paski, a umytą, osuszoną cukinie pokroić w plasterki. Ugotowane wcześniej na pół twardo podłużne ziemniaki pokroić w długie słupki. Wszystkie warzywa posypać przyprawa do ziemniaków. Na każdym kotlecie ułożyć porcję warzyw, skropić olejem, zwinąć ciasno w roladkę i spiąć wykałaczką. Grillować z obu stron po 20 minut, smarując co pewien czas olejem.
Oczyszczone papryki pokroić w paski, a umytą, osuszoną cukinie pokroić w plasterki. Ugotowane wcześniej na pół twardo podłużne ziemniaki pokroić w długie słupki. Wszystkie warzywa posypać przyprawa do ziemniaków. Na każdym kotlecie ułożyć porcję warzyw, skropić olejem, zwinąć ciasno w roladkę i spiąć wykałaczką. Grillować z obu stron po 20 minut, smarując co pewien czas olejem.
Czas przygotowania:
60 minut
Porcja dla:
8 osób