Składniki:
- filet drobiowy (2 sztuk)
- olej (1 łyżek stołowych)
- jabłka (1 sztuk)
- sok z cytryny (2 łyżek stołowych)
- burak (1 sztuk)
- roszponka (0,5 szklanek)
- kiełki (3 łyżek stołowych)
- orzechy włoskie (1 łyżek stołowych)
- ocet (2 łyżek stołowych)
- miód (1 łyżek stołowych)
- oliwa (3 łyżek stołowych)
- pieprz (według uznania)
- sól (według uznania)
Przygotowanie:
Umyte, osuszone mięso przekroić na mniejsze kawałki (na pół). Oprószyć je sola oraz pieprzem i posmarować olejem. Filet smażyć ok. 5 minut na patelni grillowej z każdej strony. Oczyszczone, pokrojone jabłko skropić sokiem z cytryny. Oczyszczony burak pokroić na słupki, roszponkę oraz ulubione kiełki umyć. Składniki sałatki połączyć i polać sosem przygotowanym z octu, miodu oraz oliwy. Posypać orzechami.
Czas przygotowania:
20 minut
Porcja dla:
2 osób