Składniki:
- parówki (10 – 12 sztuk)
- musztarda (3 łyżek stołowych)
- keczup (3 łyżek stołowych)
- majeranek (1 łyżek deserowych)
- tymianek (1 łyżek deserowych)
- czosnek (1 ząbki)
- ser ementaler (4 plastry)
- szynka gotowana (4 plastry)
- boczek wędzony (12 plastry)
- oliwa (3 łyżek stołowych)
Przygotowanie:
Kiełbaski przekroić na wzdłuż. Miejsca przecięcia posmarować musztardą wymieszaną z keczupem, ziołami i roztartym czosnkiem. Szynkę i ser pokroić na paski i przełożyć nimi połówki parówek. Ponownie złożyć, owinąć boczkiem. Posmarować oliwą, upiec na ruszcie grilla lub piekarnika. Podawać z keczupem, piklami i pieczywem.
Czas przygotowania:
45 minut
Porcja dla:
5 osób