w , ,

Faszerowane parówki z grilla

Składniki:

  • parówki (10 – 12 sztuk)
  • musztarda (3 łyżek stołowych)
  • keczup (3 łyżek stołowych)
  • majeranek (1 łyżek deserowych)
  • tymianek (1 łyżek deserowych)
  • czosnek (1 ząbki)
  • ser ementaler (4 plastry)
  • szynka gotowana (4 plastry)
  • boczek wędzony (12 plastry)
  • oliwa (3 łyżek stołowych)

Przygotowanie:

Kiełbaski przekroić na wzdłuż. Miejsca przecięcia posmarować musztardą wymieszaną z keczupem, ziołami i roztartym czosnkiem. Szynkę i ser pokroić na paski i przełożyć nimi połówki parówek. Ponownie złożyć, owinąć boczkiem. Posmarować oliwą, upiec na ruszcie grilla lub piekarnika. Podawać z keczupem, piklami i pieczywem.

Czas przygotowania:

45 minut

Porcja dla:

5 osób

Tempeh duszony z glonami

Cukinia duszona