Składniki:
- cykoria (4 sztuk)
- cebula (2 sztuk)
- pieczarka (5 sztuk)
- oliwa (2 łyżek stołowych)
- czosnek (1 ząbki)
- sok z cytryny (1 łyżek deserowych)
- majeranek (według uznania)
- tymianek (według uznania)
- pieprz (według uznania)
Przygotowanie:
Rozgrzać na patelni oliwę. Wrzucić umyte i obrane z wierzchnich liści cukinie. Obsmażyć na złoty kolor. Przełożyć do rondelka. Na pozostałym tłuszczu usmażyć posiekaną w kostkę cebulkę, obrane i pokrojone w ćwiartki pieczarki i zmiażdżony czosnek. Dodać do rondelka. Całość zalać szklanką wody. Dusić około 20 minut na niewielkim ogniu. Cykorie podawać najlepiej z ciemnym ryżem posypane natką.
Czas przygotowania:
45 minut
Porcja dla:
4 osób