w

Błyskawiczna zupa koperkowa

Składniki:

  • rosół drobiowy (2 sztuk)
  • jajko (1 sztuk)
  • koperek (1 pęczek)
  • śmietanka 18% (200 mililitrów)
  • mąka (4 łyżek stołowych)

Przygotowanie:

Ugotować wywar z kostek w 1 litrze wody.Koperek siekamy drobno bez łodygi.
Jajko rozbić z mąką na płynną ciągnącą masę.Na gotujący się wywar wlewać powoli mąkę z jajkiem tak aby utworzyły się kluseczki.Dodajemy koperek gotujemy jeszcze 3 minuty wlewamy śmietankę .Przyprawiamy według gustu i gotowe. Jeżeli ciasto na kluseczki jest za rzadkie dodajemy więcej mąki.

Czas przygotowania:

15 minut

Porcja dla:

4 osób

Gołąbki z pieczarkami

Tortowe ciasto czekoladowe