Składniki:
- rosół drobiowy (2 sztuk)
- jajko (1 sztuk)
- koperek (1 pęczek)
- śmietanka 18% (200 mililitrów)
- mąka (4 łyżek stołowych)
Przygotowanie:
Ugotować wywar z kostek w 1 litrze wody.Koperek siekamy drobno bez łodygi.
Jajko rozbić z mąką na płynną ciągnącą masę.Na gotujący się wywar wlewać powoli mąkę z jajkiem tak aby utworzyły się kluseczki.Dodajemy koperek gotujemy jeszcze 3 minuty wlewamy śmietankę .Przyprawiamy według gustu i gotowe. Jeżeli ciasto na kluseczki jest za rzadkie dodajemy więcej mąki.
Jajko rozbić z mąką na płynną ciągnącą masę.Na gotujący się wywar wlewać powoli mąkę z jajkiem tak aby utworzyły się kluseczki.Dodajemy koperek gotujemy jeszcze 3 minuty wlewamy śmietankę .Przyprawiamy według gustu i gotowe. Jeżeli ciasto na kluseczki jest za rzadkie dodajemy więcej mąki.
Czas przygotowania:
15 minut
Porcja dla:
4 osób