Składniki:
- jajka (5 sztuk)
- mąka tortowa (5 łyżek stołowych)
- maka ziemniaczana (2 łyżek stołowych)
- cukier (5 łyżek stołowych)
- cukier waniliowy (10 gramów)
- sól (1 szczypta)
- proszek do pieczenia (1 łyżek deserowych)
- sok z pomarańczy (2 łyżek stołowych)
- czteropak musu Misiowy Sad (1 sztuk)
- cukier puder (0,5 szklanek)
- sok z cytryny (2 łyżek stołowych)
- sok z buraków (1 łyżek stołowych)
- wrzątek (2 łyżek stołowych)
Przygotowanie:
Wykonanie biszkoptu: całe jajka ubić z cukrami i szczyptą soli na puch, dodać sok pomarańczowy, maki wymieszane z proszkiem do pieczenia i delikatnie, łyżką, połączyć. Ciasto przełożyć do małej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec w 160 stopniach ok. 30 minut na złoty kolor. zimne ciasto pokroić na placki i przełożyć musem.
Wykonanie lukru: utrzeć cukier puder z wrzątkiem, sokiem z cytryny i z sokiem z buraczków. gęstym lukrem udekorować torcik.
Wykonanie lukru: utrzeć cukier puder z wrzątkiem, sokiem z cytryny i z sokiem z buraczków. gęstym lukrem udekorować torcik.
Czas przygotowania:
80 minut
Porcja dla:
10 osób