Składniki:
- filety z piersi kurczaka (200 gramów)
- por (1/2 sredni sztuk)
- marchewka (1 srednia sztuk)
- cebula (1 srednia sztuk)
- seler naciowy (150 gramów)
- brokuly (300 gramów)
- sól (według uznania)
- vegeta (1 łyżek stołowych)
- pietruszka (według uznania)
- koperek (według uznania)
- pieprz (według uznania)
Przygotowanie:
Filet gotować razem z warzywami i przyprawami w niewielkiej ilości wody: por, cebula, marchewka, seler naciowy do czasu aż warzywa zmiękną i filety będą ugotowane. Pod koniec gotowania dodać brokuły i gotować jeszcze kilka minut aż brokuły zmiękną. Wyjąć z wywaru kurczaka i kilka brokułów. Pozostałe składniki zmiksować, kurczaka pokroić w kawałki i z kilkoma całymi brokułami wymieszać z kremem.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
2 osób