w

Włoskie grzanki

Składniki:

  • bagietka (1/2 sztuk)
  • ser (według uznania)
  • pomidory (4 sztuk)
  • solone filety rybne (4 sztuk)
  • majeranek (według uznania)
  • oliwki (według uznania)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • oliwa (według uznania)

Przygotowanie:

Pokrój bagietkę na cienkie kromki, posmaruj oliwą. Na każdą kromkę połóż trochę sera, dwa plasterki pomidora, kawałek ryby, majeranek (świeży lub suszony) i oliwkę. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowane grzanki ułóż na patelni i zapiekaj w dobrze nagrzanym piekarniku przez 10 minut.

Czas przygotowania:

10 minut

Porcja dla:

4 osób

Sałatka z zupek chińskich

Surówka z czerwonej kapusty z winem