w ,

Szybkie napoleonki

Składniki:

  • mleko (5 szklanek)
  • budyń śmietankowy (1 sztuk)
  • żółtka (4 sztuk)
  • cukier (1 szklanek)
  • mąka (1 szklanek)
  • masło (1 sztuk)
  • cukier waniliowy (1 sztuk)
  • herbatniki (200 gramów)

Przygotowanie:

Zagotować 4 szklanki mleka z cukrem waniliowym i masłem. Resztę mleka zmiksować z budyniem, mąką oraz żółtkami i wlać do mleka. Gotować mieszając, aż krem zgęstnieje. Połowę Herbatników lub krakersów ułożyć na blasze posmarowanej masłem, przykryć gorącym kremem i resztą krakersów. Odstawić by napoleonki wystygły.

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

10 osób

Morszczuk z kukurydzą i sałatką pomidorową

Wołowina duszona z kapustą