w ,

Wołowina duszona z kapustą

Składniki:

  • mostek wołowy (0.5 kilogramów)
  • papryka ostra (0.5 łyżek deserowych)
  • ząbek czosnku (2 sztuk)
  • cebula (1 sztuk)
  • pasta selerowa (1 łyżek deserowych)
  • cukier (1 łyżek stołowych)
  • sos sojowy (2 łyżek deserowych)
  • sok z cytryny (1 łyżek stołowych)
  • woda (3 szklanek)
  • kapusta biała (0.5 kilogramów)

Przygotowanie:

1. Mięso umyć. pokrajać, włożyć do rondla
2. Dodać wszystkie składniki z wyjątkiem kapusty.
3. Zagotować, zmniejszyć płomień, trzymać na małym ogniu około 2 godz., aż mięso będzie miękkie.
4. Na dwadzieścia minut przed zakończeniem gotowania, dodać kapustę.
5. Na gorącym półmisku ułożyć mięso i oddzielnie kapustę, polać sosem.
6. Podawać z ziemniakami puree i sałatką jarzynową.
Proporcje dla 4 osób

Czas przygotowania:

130 minut

Porcja dla:

4 osób

Szybkie napoleonki

Zapiekane pomidory