Składniki:
- mostek wołowy (0.5 kilogramów)
- papryka ostra (0.5 łyżek deserowych)
- ząbek czosnku (2 sztuk)
- cebula (1 sztuk)
- pasta selerowa (1 łyżek deserowych)
- cukier (1 łyżek stołowych)
- sos sojowy (2 łyżek deserowych)
- sok z cytryny (1 łyżek stołowych)
- woda (3 szklanek)
- kapusta biała (0.5 kilogramów)
Przygotowanie:
1. Mięso umyć. pokrajać, włożyć do rondla
2. Dodać wszystkie składniki z wyjątkiem kapusty.
3. Zagotować, zmniejszyć płomień, trzymać na małym ogniu około 2 godz., aż mięso będzie miękkie.
4. Na dwadzieścia minut przed zakończeniem gotowania, dodać kapustę.
5. Na gorącym półmisku ułożyć mięso i oddzielnie kapustę, polać sosem.
6. Podawać z ziemniakami puree i sałatką jarzynową.
Proporcje dla 4 osób
2. Dodać wszystkie składniki z wyjątkiem kapusty.
3. Zagotować, zmniejszyć płomień, trzymać na małym ogniu około 2 godz., aż mięso będzie miękkie.
4. Na dwadzieścia minut przed zakończeniem gotowania, dodać kapustę.
5. Na gorącym półmisku ułożyć mięso i oddzielnie kapustę, polać sosem.
6. Podawać z ziemniakami puree i sałatką jarzynową.
Proporcje dla 4 osób
Czas przygotowania:
130 minut
Porcja dla:
4 osób