w ,

Surówka z cukinią i melonem

Składniki:

  • cukinia (2 sztuk)
  • melon (30 dekagramów)
  • gruszka (2 sztuk)
  • orzechy włoskie (3 łyżek stołowych)
  • Cynamon (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • sól (według uznania)
  • jogurt chudy (1 szklanek)
  • miód (1 łyżek deserowych)
  • sok z cytryny (0.5 sztuk)
  • koperek (1 łyżek stołowych)

Przygotowanie:

Warzywa oraz owoce umyć i osączyć. Cukinie pokroić w cienkie plasterki. Melon przekroić na pół i specjalną łyżeczką wyciąć z miąższu małe kulki. Gruszki obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w małą kostkę. Przygotowane składniki połączyć, dodać przyprawy oraz orzechy i starannie wymieszać.Przygotować sos: jogurt połączyć z sokiem z cytryny i miodem, a następnie wymieszać z koperkiem. Surówkę polać sosem i delikatnie wymieszać.

Czas przygotowania:

15 minut

Porcja dla:

4 osób

Sałatka z cukinią

Surówka ze wszystkich jarzyn