Składniki:
- cukinia (2 sztuk)
- melon (30 dekagramów)
- gruszka (2 sztuk)
- orzechy włoskie (3 łyżek stołowych)
- Cynamon (według uznania)
- pieprz (według uznania)
- sól (według uznania)
- jogurt chudy (1 szklanek)
- miód (1 łyżek deserowych)
- sok z cytryny (0.5 sztuk)
- koperek (1 łyżek stołowych)
Przygotowanie:
Warzywa oraz owoce umyć i osączyć. Cukinie pokroić w cienkie plasterki. Melon przekroić na pół i specjalną łyżeczką wyciąć z miąższu małe kulki. Gruszki obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w małą kostkę. Przygotowane składniki połączyć, dodać przyprawy oraz orzechy i starannie wymieszać.Przygotować sos: jogurt połączyć z sokiem z cytryny i miodem, a następnie wymieszać z koperkiem. Surówkę polać sosem i delikatnie wymieszać.
Czas przygotowania:
15 minut
Porcja dla:
4 osób