w ,

Ryba z sałatką ziemniaczaną

Składniki:

  • przyprawa do ryb (według uznania)
  • oliwa (50 gramów)
  • ocet 10% (według uznania)
  • sól (według uznania)
  • ziemniaki (800 gramów)
  • cebula (1 sztuk)
  • ryba (4 porcja)
  • bułka tarta (5 łyżek stołowych)
  • jajko (1 sztuk)

Przygotowanie:

Ziemniaki gotujemy w łupinach zimne obieramy, kroimy w krążki.Cebulkę kroimy w piórka bardzo cienko,
następnie ziemniaki mieszamy z cebulką skrapiamy octem i solimy.
Rybę solimy pieprzymy doprawiamy,panierujemy w jajku i bułce tartej smażymy na oliwie.Podajemy gorącą rybę z sałatką ziemniaczaną.

Czas przygotowania:

50 minut

Porcja dla:

4 osób

Marokański tażin rybny z oliwkami

Tarta z grysiku lub kaszy manny