Składniki:
- przyprawa do ryb (według uznania)
- oliwa (50 gramów)
- ocet 10% (według uznania)
- sól (według uznania)
- ziemniaki (800 gramów)
- cebula (1 sztuk)
- ryba (4 porcja)
- bułka tarta (5 łyżek stołowych)
- jajko (1 sztuk)
Przygotowanie:
Ziemniaki gotujemy w łupinach zimne obieramy, kroimy w krążki.Cebulkę kroimy w piórka bardzo cienko,
następnie ziemniaki mieszamy z cebulką skrapiamy octem i solimy.
Rybę solimy pieprzymy doprawiamy,panierujemy w jajku i bułce tartej smażymy na oliwie.Podajemy gorącą rybę z sałatką ziemniaczaną.
następnie ziemniaki mieszamy z cebulką skrapiamy octem i solimy.
Rybę solimy pieprzymy doprawiamy,panierujemy w jajku i bułce tartej smażymy na oliwie.Podajemy gorącą rybę z sałatką ziemniaczaną.
Czas przygotowania:
50 minut
Porcja dla:
4 osób