Składniki:
- sznycel wieprzowy (4 sztuk)
- sól (według uznania)
- pieprz biały (według uznania)
- musztarda (2 łyżek deserowych)
- czosnek (1 ząbki)
- Serek wiejski (4 łyżek stołowych)
- por (2 sztuk)
- margaryna (50 gramów)
- śmietana (6 łyżek stołowych)
- curry (2 łyżek deserowych)
Przygotowanie:
Sznycle wieprzowe natrzeć solą i pieprzem, z jednej strony posmarować musztardą. Czosnek zmiażdżyć, wymieszać z serkiem i rozłożyć na mięsie.
Pory podzielić na liście. Największe liście blanszować w osolonej wodzie 2 minuty. Kilka pozostałych liści pokroić w długie paski, resztę pokroić na kawałki.
Blanszowane liście rozłożyć, ułożyć na nich przygotowane sznycle i ciasno zwinąć. Roladki związać paskami pora lub nitką bawełnianą.
Do rondla włożyć margarynę, pokrojone pory, wlać śmietanę z curry, ułożyć rolady, dusić około 30 minut. Podawać z sosem i np. z duszoną marchewką.
Pory podzielić na liście. Największe liście blanszować w osolonej wodzie 2 minuty. Kilka pozostałych liści pokroić w długie paski, resztę pokroić na kawałki.
Blanszowane liście rozłożyć, ułożyć na nich przygotowane sznycle i ciasno zwinąć. Roladki związać paskami pora lub nitką bawełnianą.
Do rondla włożyć margarynę, pokrojone pory, wlać śmietanę z curry, ułożyć rolady, dusić około 30 minut. Podawać z sosem i np. z duszoną marchewką.
Czas przygotowania:
50 minut
Porcja dla:
4 osób