w

Risotto z kaszy kukurydzanej z warzywami

Składniki:

  • mleko (2 szklanek)
  • kasza kukurydziana (20 dekagramów)
  • warzywo (50 dekagramów)
  • masło (5 dekagramów)
  • koper siekany (według uznania)
  • sól (według uznania)
  • olej (według uznania)
  • bułka tarta (według uznania)

Przygotowanie:

Warzywa umyć, opłukać, pokrajać w paseczki, posolić, ugotować w niewielkiej ilości wrzącej wody (aby tylko przykrywała warzywa). Kaszę rozprowadzić częścią mleka, wlać mieszając do reszty gotującego się mleka. Ugotowaną kaszę dokładnie rozetrzeć w misce, dodać ugotowane warzywa, koper, olej, lekko wymieszać, wyłożyć na blachę, zapiec. Podawać z sosem koperkowym, śmietanowym, grzybowym lub pomidorowym i surówką.

Czas przygotowania:

40 minut

Porcja dla:

3 osób

Ocet z melisą i lawendą

Czy to prawda, że owoce należy jeść na czczo