w ,

Pizza z pieczarkami i oliwkami czarnymi

Składniki:

  • pieczarka (20 dekagramów)
  • salami w plasterkach (20 dekagramów)
  • ser mozzarella (15 dekagramów)
  • koncentrat pomidorowy (2 łyżek stołowych)
  • rozmaryn (według uznania)
  • oliwka czarna (5 dekagramów)
  • ciasto klasyczne (1 sztuk)
  • olej (2 łyżek stołowych)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)

Przygotowanie:

Pieczarki umyj, potem pokrój w plasterki. Ciastem wyłóż wysmarowaną olejem formę. Wierzch posmaruj koncentratem pomidorowym. Obłóż plastrami salami, pieczarek, sera i oliwkami. Na koniec oprósz solą pieprzem, rozmarynem i skrop olejem.Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 250°C.

Czas przygotowania:

25 minut

Porcja dla:

4 osób

Ragout z kurczaka

Krokiety z ziemniaków