w ,

Pizza z metką cebulową i kukurydzą

Składniki:

  • sól (według uznania)
  • ciasto serowe (1 sztuk)
  • olej (według uznania)
  • ser żółty starty (5 dekagramów)
  • ketchup (1 łyżek stołowych)
  • sok cytrynowy zagęszczony (według uznania)
  • cebula (1 sztuk)
  • kukurudza puszka (1 sztuk)
  • metka cebulowa (15 dekagramów)
  • pomidor (25 dekagramów)

Przygotowanie:

Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój je w paseczki. Kukurydzę osacz, a cebulę obierz i pokrój. Razem z metką podsmaż ją na łyżce oleju i dopraw sosem tabasco.Wyłóż ciastem natłuszczoną okrągłą formę. Ciasto posmaruj keczupem. Na wierzchu rozłóż metkę z cebulą pomidory, paprykę i kukurydzę, wszystko obficie posyp serem i lekko posól. Piecz 25 minut w piekarniku nagrzanym do 250°C.

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

4 osób

Rurki francuskie

Risotto z ciecierzycą