w

Nadziewane łódeczki

Składniki:

  • papryka (3 sztuk)
  • żelatyna (2,5 łyżek deserowych)
  • woda (według uznania)
  • twarożek (30 dekagramów)
  • kiełbasa (15 dekagramów)
  • mleko (0,5 szklanek)
  • szczypiorek (2 łyżek stołowych)

Przygotowanie:

Z kolorowych papryk wytnij środki z pestkami. Strąki opłucz, osusz. Wymieszaj żelatynę z niewielką ilością wody. Odstaw do spęcznienia, rozpuść, delikatnie podgrzewając.
Wymieszaj mielony twarożek z posiekaną kiełbasą, mlekiem i szczypiorkiem. Połącz z żelatyną.
Papryki napełnij przygotowaną masą. Włóż do lodówki na kilka godzin. Tuż przed podaniem potnij na cząstki.

Czas przygotowania:

45 minut

Porcja dla:

8 osób

Słodkie rogaliki

Tortowe ciasto z polewą rodzynkową