Składniki:
- papryka (3 sztuk)
- żelatyna (2,5 łyżek deserowych)
- woda (według uznania)
- twarożek (30 dekagramów)
- kiełbasa (15 dekagramów)
- mleko (0,5 szklanek)
- szczypiorek (2 łyżek stołowych)
Przygotowanie:
Z kolorowych papryk wytnij środki z pestkami. Strąki opłucz, osusz. Wymieszaj żelatynę z niewielką ilością wody. Odstaw do spęcznienia, rozpuść, delikatnie podgrzewając.
Wymieszaj mielony twarożek z posiekaną kiełbasą, mlekiem i szczypiorkiem. Połącz z żelatyną.
Papryki napełnij przygotowaną masą. Włóż do lodówki na kilka godzin. Tuż przed podaniem potnij na cząstki.
Wymieszaj mielony twarożek z posiekaną kiełbasą, mlekiem i szczypiorkiem. Połącz z żelatyną.
Papryki napełnij przygotowaną masą. Włóż do lodówki na kilka godzin. Tuż przed podaniem potnij na cząstki.
Czas przygotowania:
45 minut
Porcja dla:
8 osób