Składniki:
- kapusta cukrowa (1 sztuk)
- kasza jęczmienna (1 szklanek)
- woda (2 szklanek)
- tłuszcz (3 łyżek stołowych)
- cebula (2 sztuk)
- grzyb (50 dekagramów)
- śmietana (0.25 szklanek)
- mąka (1 łyżek deserowych)
- sól (według uznania)
- pieprz (według uznania)
Przygotowanie:
Kapustę przygotować jak wyżej. Oczyszczoną i posiekaną cebulę przysmażyć na tłuszczu, oczyszczone i poszatkowane grzyby udusić. Kaszę ugotować na pół miękko z 1 łyżką masła i z 2 szklankami wody, połączyć z grzybami, posolić i popieprzyć, wymieszać. Zawijać w przygotowane liście kapusty i postępować ja k wyżej.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
6 osób