w ,

Nadzienie z kaszy i grzybów

Składniki:

  • kapusta cukrowa (1 sztuk)
  • kasza jęczmienna (1 szklanek)
  • woda (2 szklanek)
  • tłuszcz (3 łyżek stołowych)
  • cebula (2 sztuk)
  • grzyb (50 dekagramów)
  • śmietana (0.25 szklanek)
  • mąka (1 łyżek deserowych)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)

Przygotowanie:

Kapustę przygotować jak wyżej. Oczyszczoną i posiekaną cebulę przysmażyć na tłuszczu, oczyszczone i poszatkowane grzyby udusić. Kaszę ugotować na pół miękko z 1 łyżką masła i z 2 szklankami wody, połączyć z grzybami, posolić i popieprzyć, wymieszać. Zawijać w przygotowane liście kapusty i postępować ja k wyżej.

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

6 osób

Gniazdka z mirabelkami

Sałatka wiosenna z twarożkiem